Noord Holland: Amsterdamse Korstjes of Weespermoppen
Met 71% van de stemmen wilde jullie graag de Weesper moppen zien. Volgens mij het makkelijkste koekje ooit bedacht. Lekker krokant aan de buitenkant en mooi smeuïg van binnen. Eigenlijk is het gewoon gebakken spijs door de suiker gehaald. Heb overwogen om in plaats van amandelen, hazelnoten te gebruiken voor de spijs, maar uiteindelijk heb ik er voor gekozen voor een combinatie met kokos.

Dit zijn de tweede moppen in deze bak-uitdaging. De vorige keer heb ik het recept van het koekje zelf veranderd, daarom besloot ik om dit nu niet te doen. In plaats daarvan heb ik de ‘aankleding’ van het koekje aangepast. Ik heb 3/4 deel kokosrasp gepakt en 1/4 deel vanillesuiker. Dit heb ik gemengd en hierdoor heb ik de koekjes gehaald voor ze de oven in gingen. De basis van de Weespermoppen is dus amandelspijs. Officieel bestaat dit uit gelijke delen suiker en amandelen. Zelf gebruik ik (ook in dit recept) iets meer amandelen. Dat vind dit zelf lekkerder en is ook iets minder zoet. 

Ingrediënten
Voor het koekje
> 175 gram gemalen amandelen
> 125 gram kristalsuiker
> 1 ei
> 1 tl citroenrasp

Om door te rollen
> 37 gram kokosschaafsel
> 13 gram vanillesuiker

Bakgereedschap
> Oven

Bereiding
Meng in een kom ge gemalen amandelen en de suiker. Voeg  hier het ei en de citroenrasp aan toe. Kneed het geheel vervolgens tot een spijs. Wikkel het spijs in vershoudfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast, maar overnacht is nog beter. Zo kan het spijs rusten en volop smaak opnemen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een kom het kokosschaafsel  met de vanillesuiker. Haal het amandelspijs uit de koelkast en halveer het. Maak er twee dikke rollen van van ongeveer 18 cm. Bestrooi je werkblad met het kokosmengsel en maak rol de deegrol er doorheen. 

Snijd de deegrol in plakken van ongeveer 2 cm dik. Duw beide snijvlakken nog even in het kokosmengsel en plaats ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de moppen gedurende 8 minuten (niet te lang) tot ze een mooi goudbruin randje hebben gekregen. Laat ze vervolgens afkoelen op een rooster.

DSC_0493.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: