Ik kreeg laatst een vraag over de fruitpuree die ik in voor veel baksels gebruik. Hoewel je het ook kant en klaar kan kopen bij de groothandel, is het heel simpel om je eigen puree te maken. Het verschil tussen een vruchtencoulis en een fruitpuree is dat er in de eerste suiker wordt toegevoegd. Tegenwoordig liggen bij de supermarkt in het diepvriesvak doosjes met de meest uiteenlopende soorten vruchten. Ik maak vaak een grote hoeveelheid puree en vries dit apart in (per 50mL). Zo heb ik het hele jaar en voor elk baksels fruitpuree tot mijn beschikking. Je kunt fruitpuree van een soort maken (bijvoorbeeld mango) of meerdere. Zo kun je door aardbeien, bramen,  frambozen en bosbessen te combineren, een mooie zomerse rood fruit variant maken.

Ingrediënten
> 500 gram Diepvries- of verse vruchten naar keuze

Bakgereedschap
> Weegschaal
> (steel)pan en warmtebron
> Spatel
> Staafmixer of blender
> Zeef (optioneel)

Bereidingswijzen
Weeg het benodigde gewicht aan vruchten af. Zet de pan op het vuur en doe de vruchten hier in. Je maakt nu geen jam of coulis, dus het heeft mijn voorkeur om geen extra suiker of water toe te voegen. De smaak blijft dan mooi puur en ik hoef geen rekening te houden met de extra suikers (los van de fruitsuikers) als ik de puree in een recept verwerk.

Breng het geheel onder regelmatig roeren aan de kook. Kook door totdat al het fruit zacht is geworden. Pureer het mengsel. Je kunt de vruchten al direct in de pan pureren, maar je kunt ook een blender gebruiken. Zelf heb ik het liefste geen pitjes in mijn vruchtenpuree, dus haal ik het geheel door een zeef. Vervolgens laat ik de puree afkoelen, vul ik hem uit en bewaar de porties in de vriezer. Das nog eens makkelijk!

40,35,308,299.616699

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: