Bananenbrood is een soort vochtige, zoete cake gemaakt van gepureerde bananen. Vooral als je overrijpe bananen in huis hebt, zijn deze zeer geschikt om mee te bakken. Nu circuleren er op internet diverse recepten,  allemaal gezonden en ongetwijfeld smakelijk. Graag voeg ik daar nog deze smakelijke variant met chocolade aan toe. Dit recept geeft een vochtig en malse cake (niet taai of stug).

Ingrediënten voor een cake van 10-12 plakken
> 300 gram banaan (3stuks)
> 150 gram tarwebloem
> 50 gram pure chocoladedruppels (bakvast)
> 50mL zonnebloemolie
> 3 eieren
> 2,5tl bakpoeder
> 1tl gemalen kardemom
> 2tl gemalen kaneel
> snufje zout
> 1 el vanille extract (optioneel, wel erg lekker!)

Bakgereedschap
> Langwerpige bakvorm naar keuze
> Beslagkom
> Bakspray

Bereiding
Het is belangrijk dat je rijpe bananen gebruikt, anders zal de structuur van de cake korrelig zijn en mis je de zoete smaak. Als je geen rijpe bananen kunt vinden, dan is er een manier om ze heel snel gebruiksklaar te krijgen voor een bananenbrood:  Prik een paar gaatjes door de schil met een vork en plaats de bananen gedurende 2,5 minuut  in de magnetron (600W). Laat de bananen daarna wel afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180°C. Prak in een kom de bananen helemaal fijn en papperig. Probeer hierbij zo min mogelijk klontjes te hebben. Voeg de kardemom, kaneel en het zout toe (en eventueel een scheutje vanille extract). Voeg ook de eieren toe en roer door tot een homogeen mengsel.  Doe ook de zonnebloem olie bij het beslag en meng weer goed door. Nu kan de bloem samen met de bakpoeder bij het vochtige mengsel. Mix tot een egaal beslag voordat je de chocoladedruppels toevoegt en kort door roert.

Vet je vorm in en giet het beslag er in. Bak gedurende 35 minuten en laat 10 minuten afkoelen alvorens je het bananenbrood uit de vorm haalt (anders kan deze uit elkaar vallen). Laat verder afkoelen op een rooster.

Zelf bewaar ik het bananenbrood in plakjes gesneden in de vriezer. Als ik ‘s ochtends mijn brood klaar maak, gaat er vanuit de vriezer een plak in mijn broodtrommel voor de lunch. Heerlijk!

dsc_0050_15600367106708962164199750588337.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: