Naast Amsterdam en Parijs heb ik samen met mijn ‘foodie friend’ Femke ook een bezoek gebracht aan Londen. Doel van deze trip: Inspiratie op doen, de lekkerste gebakjes en chocolade ontdekken en oppeuzelen. Haar zusje had examen bij Le Cordon Bleu, dus daar hebben we genoten van een veel te uitgebreide Afternoon Tea. We hebben in anderhalve dag tijd, 11 verschillende zaken bezocht waar we wat gekocht hebben. We hebben ook vee andere bezocht waar we niets hebben gekocht. Sommige stonden op een lijstje met ‘must visit’ en andere kwamen we toevallig voorbij.  Ik heb ze hier onder op een rijtje gezet voor je. Ik schrijf hier mijn persoonlijke ervaringen op en mijn mening over wat ik geproefd heb. Kan natuurlijk goed zijn dat je zelf andere ervaringen hebt.

Dominique Ansel Bakery
De faam (en naam) maakte dat dit toch wel een stop was waar we echt naar uit hebben Dominique Ansel Bakerygekeken. We hebben naast de beroemde cronut (rechter gebakje) ook nog andere gebakjes gegeten. Ze waren erg lekker en goed gemaakt. Wel had ik de smaken wat spannender en uitdagender verwacht. In plaats daarvan paste alles in het verlengde van elkaar tot een gehele smaakbeleving. Absoluut een bezoekje waard!

Le Chocolat Alain Ducasse (chocolade)
In mijn 31 jaren op deze planeet heb ik heel wat chocolade geproeft. Alain Ducasse zijn veruit mijn favoriet. Textuur, geur en smaak: alles klopt hier. Ben het meeste fan van zijn praliné. De notensmaak komt geheel tot zijn recht omdat er goed nagedacht is over de combinatie met chocolade welke de nootsmaak geheel tot zijn recht laat komen. Zeker een adres waar ik vaker chocolade zal halen en iedereen aanraad om een keer diep in je buidel te lasten en groots in te slaan.

Maitre Choux
Dit zijn de beste eclairs die ik ooit heb gegeten. Ongelofelijk strak gemaakt (menig Franse patisserie kan hier nog wat van leren). Het was lastig kiezen, maar volgens mij maakt het niet uit wat je kiest. De twee die wij hadden waren in elk geval heerlijk. Zaakje is niet heel makkelijk te vinden, maar zeker het bezoeken waard.
29,35,208,225.895172

Otto Lenghi
Nu heb ik geen enkel boek op de plank staan van deze beste man, maar toen in de Otto Lenghietalage in keek zag ik zo veel lekkers, dat kon toch niet ontbreken. We hebben alleen zoete baksels gehaald, maar er was ook een ruim aanbod hartig en gezond aanwezig. Zeker een aanrader voor de smulpaap. Met vier heerlijke cakejes zijn we de deur uit gelopen. In ons appartement hebben we de stuk voor stuk gedeeld en opgepeuzeld. Ze waren lekker en ik zou een volgende keer zeker nog eens binnenlopen. Maar een van zijn boeken aanschaffen? Zo ver ben ik nog niet overtuigd.

Prestat Chocolates (chocolade)
Ik was erg benieuwd naar deze hofleverancier. De woorden die in online las waren erg 35,35,304,317.414154
lovend. Opzoek naar de zaak dacht ik heel even voor een speelgoed winkel te staan. Al dat blauw, goud en vooral heel veel roze en paars maakte dat ik niet direct door had dat we voor de goede winkel stonden. Ze hebben enorm veel tijd in de ‘looks’ van hun zaak gestoken. De lavendel en roos chocolades die we kochten smaakte precies zoals je zou verwachten. Het gaat hierbij vooral om de vulling, de chocolade zelf is niet zo bijzonder.

Pierre Hermé
Meestal onmiskenbaar goede macarons.
In Parijs vond ik ze goed maar hier in Londen? Echt verschrikkelijk! Heb zelfs nog contact met ze gezocht, maar niets meer gehoord. Ik geloof niet dat ik ooit eerder zulke oude macarons heb gegeten. Stuk voor stuk bij alle smaken. Echt heel erg zonde van het geld. Misschien zijn ze wel ingevlogen vanuit Parijs en verklaard dat het…

Laduree
Voor ons vind je in hun winkel in Parijs echt de absolute nummer 36,35,312,336.940063een in macarons. Zeer diverse smaken en uitgebreide keuze. Hoewel  die in Parijs me beter heugden te smaken, waren deze wel goed. Het assortiment van deze vestiging was wel een beetje klein. De macarons waren een beetje stevig van structuur en toch wat chewey: precies zoals ik ze het aller lekkerste vind.

Paul A Yong (chocolade)
Wederom chocolade natuurlijk. Het duurde even30,29,361,377.954651 voor we aan de beurt waren, maar dat vond ik niet erg. Er lag veel in de winkel om te bewonderen. Vooral het kaartje met de tekst: “Chocolate is the answer! What was the question again?” is me bijgebleven. Ik heb er een bijzonder smakelijke sea salted caramel pecan pod gekocht. Na Alain Ducasse was dit toch wel het ‘lekkerste chocolatje’ dat ik in Londen gevonden heb. Had ook nog wat bonbons meegebracht, maar die waren minder bijzonder (wel lekker).

Nordic Bakery
De naam van dit zaakje maakte dat ik hier toch ook even wilde kijken. Hoewel het kaneelbroodje lekker was, moet ik eerlijk zeggen dat ik het niet een heel bijzonder zaakje vond. Het heeft een beetje weg van onze bakker bart.

Gail’s Bakery
Tegen Gail’s Bakery liepen we per ongeluk aan. Gail’s BakeryDeze verrassende bakkerij heeft als hoofddoel de verkoop van brood. Niet dat droge tosti spul, maar echt brood, zoals we dat in Nederland ook kennen. Daarnaast hebben ze Engelse baksels gemaakt met nieuwe (en oude) smaken in een traditioneel jasje.

Fudge Kitchen ( pop-up in Fortnum & Mason)
Toen ik 12 jaar geleden voor mijn dierenarts(assistent) stage naar Dorking (in Surry) ging, kwam ik tijdens mijn uitstapjes door de U.K. de eerste Fudge Kitchen tegen in Fudge KitchenOxford. Sinds toen ben ik verslaafd aan de bijzonder zachte textuur van hun “Slab Fudge”. Totaal anders als de boter basis van de fudge die we in Nederland kennen, wordt deze gemaakt met slagroom. Ik bestel hier nog steeds een paar keer per jaar. Helaas heeft Londen geen eigen shop, maar i.v.m. de feestdagen hadden we geluk: Er was een pop-up winkel in de Fortnum & Mason. Daar hebben we niet alleen gezien hoe ze de fudge maken, maar ook lekker wat ingeslagen. Overigens is de Fortnum & Mason ook een heerlijke winkel. Ik ben er met heel goede thee en wat zoetigheden (spekjes en turks fruit) de deur uit gegaan. Het is een soort V&D, maar dan van alleen maar eten.

Le Cordon Bleu Afternoon Tea
Eigenlijk was dit de hoofdreden om naar Londen te gaan: De Afternoon Tea bij Le Cordon Bleu gedeeltelijk gemaakt door het zusje van Femke. Met deze Tea Party kunnen de cursist94,35,310,305.483154en aan de patisserie cursus hun vaardigheden en technieken aan gasten tonen. Londen is de enige Le Cordon Bleu-school die zo’n evenement organiseert. Dit doen ze twee keer per jaar en de studenten kiezen zelf de gasten uit. Een unieke ervaring dus.  De keuzes waren ook ongekend groot. Allereerst hadden we keuzen uit een 8 tal hartige versnaperingen. Van uien tarte tatin tot kaas ui spinazie tartelet. Werkelijk heerlijk.

Deze hartige start werd opgevolgd door een tussen gang met diverse smaken scones. Deze werden geserveerd met traditionele clotted cream, zelf gemaakte jam en lemon curd. Wederom heerlijk van genoten.

De laatste gang (om het zo te noemen) bestond uit een etagère met verrukkelijke zoetigheden. Uit 25 verschillende heerlijkheden konden we blijvend kiezen. Ik zeg blijvend, omdat de beste cursisten maar bleven aanvullen. Gelukkig hadden we een soort menu kaart gekregen, zodat we bij konden houden wat we gegeten hadden. Femke en ik hebben alles gedeeld, om zo natuurlijk zo veel mogelijk te proeven, maar ook mijn ‘toetjesmaag’ raakte verzadigd. Van de in totaal 34 verschillende creaties hebben we de helft weten te proeven. Voor de gelegenheid is echt alles uit de kast getrokken en ik vond het super tof om op grote schaal de productie van deze top studenten te mogen verorberen. Klopte alles? Nee, zeker niet. Maar ik doe het ze niet na!

35,35,298,306.893127

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: