Niet zo lang gelede verscheen mijn eerste bananenbrood recept met chocolade. Nu zijn variaties van deze vochtige, zoete cake gemaakt van gepureerde bananen, natuurlijk eindeloos. Daarom deel ik graad dit recept met jullie. Het is een soort ‘carrot cake style’ versie met naast koek en speculaas kruiden natuurlijk wortel en pecannoten.

Ingrediënten voor een cake van 12 plakken
> 400 gram banaan (4stuks)
> 200 gram tarwebloem
> 100 gram geraspte wortel (of julienne)
> 50 mL zonnebloemolie
> 50 gram pecannoten
> 4 eieren
> 2el koek en speculaaskruiden
> 2tl bakpoeder
> snufje zout
> 1 el vanille extract (optioneel, wel erg lekker!)

Bakgereedschap
> Langwerpige bakvorm naar keuze
> Beslagkom
> Bakspray

Bereiding
Het is belangrijk dat je rijpe bananen gebruikt, anders zal de structuur van de cake korrelig zijn en mis je de zoete smaak. Als je geen rijpe bananen kunt vinden, dan is er een manier om ze heel snel gebruiksklaar te krijgen voor een bananenbrood:  Prik een paar gaatjes door de schil met een vork en plaats de bananen gedurende 2,5 minuut  in de magnetron (600W). Laat de bananen daarna wel afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180°C. Prak in een kom de bananen helemaal fijn en papperig. Probeer hierbij zo min mogelijk klontjes te hebben. Voeg de koek en speculaaskruiden en het zout toe (en eventueel een scheutje vanille extract). Voeg ook de eieren toe en roer door tot een homogeen mengsel.  Doe ook de zonnebloem olie bij het beslag en meng weer goed door. Nu kan de bloem samen met de bakpoeder bij het vochtige mengsel. Mix tot een egaal beslag. Hak de pecannoten fijn (mogen nog wel grove stukjes in zitten) en voeg deze samen met de wortel toe. Meng het tot een egaal verdeeld beslag.

Vet je vorm in en giet het beslag er in. Bak gedurende 35 minuten en laat 10 minuten afkoelen alvorens je het bananenbrood uit de vorm haalt (anders kan deze uit elkaar vallen). Laat verder afkoelen op een rooster.

Zelf bewaar ik het bananenbrood in plakjes gesneden in de vriezer. Als ik ‘s ochtends mijn brood klaar maak, gaat er vanuit de vriezer een plak in mijn broodtrommel voor de lunch. Heerlijk!

dsc_3464629889918496214773.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: