Tijd voor een tweede taartrecept met een cake als basis. Zelf vind ik dit vaak lekkerder dan een taart met biscuit als basis. Het gevaar is wel dat taarten met een cake basis vaak wat zwaarder vallen. Toch is deze taart zeker de moeite waard om een keer te maken. Hij is gevuld en afgewerkt met een Zwitsere room en gevuld met lemoncurd.

Ingrediënten voor een taart van Ø 22cm
Voor het cakebeslag
> 200 gram boter (op kamertemperatuur)
> 200 gram witte bastersuiker
> 160 gram bloem
> 120 gram zomervruchten (uit de diepvries)
> 60 gram yoghurtpoeder
> 4 eieren
> 1 tl citroenrasp
> 1 tl bakpoeder

Voor de Zwitserseroom
> 150 gram banketbakkersroom
> 250 mL slagroom (35% vet)

Voor de lemoncurd
> 1 potje gemaakt volgens recept of een gekocht potje

Ter decoratie
> 50 gram aardbeien

Bakgereedschap
> Mixer met bisschopshaak /vlinder
> 2 Steelpannen (en warmtebron)
> Springvorm van Ø 22cm
> Bakpapier
> Mengkom
> Zeef
> Garde
> Oven>
> Taartzaag of broodmes
> Ovenwand (optioneel)
> Bakspray (optioneel)

Bereiding
Voor de lemoncurd
Begin met de lemoncurd, zodat deze ook kan afkoelen. Je kunt het recept hier vinden.

Voor de Zwitserse room
61,62,275,254.226898Maak 1/2e van de Zwitserse room klaar volgens dit recept op mijn blog. Dus even alle hoeveelheden delen door 2, ander heb je veel te veel. Voor wat extra frisheid kun je nog een beetje citroensap toevoegen, maar dit hoeft niet. Schep de Zwitserse room in een spuitzak met een leuk spuitmondje (naar keuze) en leg hem tot gebruik in de koelkast.

Voor het cakebeslag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de vorm verder in. Ik doe dit zelf het liefste met een bakspray. Pak de 120 gram zomervruchten (uit de diepvries) voor in de vulling er bij en haal deze door de yoghurtpoeder. Dit voorkomt dat ze straks naar beneden zullen zakken.

Plaats de suiker, boter en het citroenrasp in een kom en mix dit met de bisschopshaak /vlinder romig. Als je een garde zou gebruiken, breng je te veel lucht in je beslag, waardoor dit slap wordt en je cake uiteindelijk kan instorten. Voeg het restant van de yoghurtpoeder toe en voeg vervolgens de eieren een voor een toe aan je boter mengsel, waarbij je het volgende ei pas toevoegt als het vorige ei helemaal is opgenomen. Voeg in stappen de bloem toe. Stop met mixen als het geheel goed gemengd is en de bloem goed is opgenomen. Schep 1/3e deel van het beslag vervolgens in de taartvorm. Verdeel hier over de helft van het eerder bebloemde zomerfruit. Schep het tweede 1/3e deel van het beslag vervolgens in de taartvorm. Verdeel het restant van het eerder ‘bebloemde’ zomerfruit en doe tot slot het laatste deel van het beslag in de vorm. Strijk de bovenkant glad en bak de taart in 45 tot 60 minuten gaar.

Om te controleren of je cake klaar is, prik met een satéprikker in de cake. Blijft er geen beslag aan de prikker zitten, dan kan de cake uit de oven. Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm, alvorens deze te verwijderen. Laat de cake verder afkoelen op een rooster.

Assemblage
Pak de alle bovenstaande spullen erbij. Doe vooral wat je zelf lekker en leuk vind. Je kunt hierbij verschillende spuitmonden gebruiken, dat geeft een speels effect. Snij de cake doormidden met een taartzaag of broodmes. Breng op de onderste helft een laag lemoncurd aan. Breng vervolgens een laag Zwitserse room aan over het gehele oppervlak van de taarthelft. 

Plaats de bovenkant weer op de taart en druk deze een beetje aan. Smeer en bedek nu de rest van de taart met een dunne laag Zwitserse room. Plaats tot slot een ring van Zwitserse room op de bovenkant van de taart. Dit kan in een keer met een vloeiende beweging, maar je kunt dit ook met toefjes doen. 

Snij de aardbeien voor de bovenkant in kleine stukjes en bestrooi de bovenkant van de taart er mee. Bewaar de taart in de koelkast.

IMG_20190428_162641_103.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: