Zoals ik al eens eerder heb gemeld is kokos een van mijn lievelingssmaken. Nu het weer omslaat naar kouder en killer, vind ik wat comfort food heerlijk. Zo kwam ik op deze winterse kokosbollen. Oké, je moet het mengsel even de tijd geven, maar je ‘hands-on’ tijd is bijna verwaarloosbaar.

Mandyandmore organiseert met regelmaat (dit was de 3e keer als ik me niet vergis) een swiepswoepswap, waarbij je een recept maakt van een andere blogger. Weer een andere blogger maakt dan ook een recept van jou. Je mag het recept exact namaken, maar er ook je eigen draai aan geven. Ik kreeg in de maand September als ‘lootje’ de blog van zoetgevoed toegewezen. Op haar site vind je het recept “kokos-limoen-bollen”, gebaseerd op een recept van Rutger. Voor de swiepswoepswap heb ik het recept omgetoverd tot deze warme kaneel variant met witte chocolade. Ik moet toegeven dat het niet de mooiste foto is, maar ze zijn werkelijk goddelijk!

Voor 16 stuks :
> 210 gram kokosrasp
> 200 gram witte chocolade
> 150 gram witte bastersuiker
> 10 gram roompoeder (of custardpoeder)
> 10 gram kaneel
> 3 eieren
> 2,5 gram zout

Bakgereedschap
>Mengkom
>IJsboltang (optioneel)
>Oven met bakpaat en bakpapier

Bereiding
Meng alle droge ingrediënten in een kom samen tot een homogeen mengsel. Laat dit vervolgens minimaal 1h staan bij kamertemperatuur. Zo kan de kokos goed het vocht uit het ei opnemen en mengen de smaken goed.

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak met een ijsboltang of je handen bollen van het kokosmengsel en plaats deze op de bakplaat. Bak de kokosbollen in ongeveer 15 minuten af en laat ze afkoelen op de bakplaat.

dsc_0015_15700975076676747643580368181438.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: