Brownies zijn voor mij een van de lekkerste chocolade baksels. Als lekkere twist heb ik een topping van zuivelspread toegevoegd die je lekker creatief kan swirlen. Deze brownies zijn niet droog, maar ook niet vet en hebben een heerlijk diepe chocoladesmaak. daarnaast zien we er gewoon super tof uit!

Ingrediënten
Voor het beslag
> 400 gram pure chocolade (minimaal 70%)
> 250 gram boter
> 250 gram donkerbruine basterdsuiker
> 80 gram bloem
> 3 eieren
> 1,5 tl bakpoeder

Voor de afwerking
> 200 gram zuivelspread
> 80 gram witte basterdsuiker

Bakgereedschap
> Mixer met garde
> Bakblik 20x30cm
> Bakpapier
> Mengkom (2x)
> Magnetron
> Zeef
> Oven
> Satéprikkers o.i.d.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 165ºC. Breek 350 gram chocolade (dus niet alles) in kleine stukken of gebruik callets. Smelt de chocolade samen met de boter in de magnetron: Zet de magnetron op de hoogste stand en smelt de chocolade in stappen door deze steeds maximaal 20 sec. te verwarmen, door te roeren en opnieuw te verwarmen. In dit artikel vertel ik je meer over de mogelijkheden van chocolade smelten en tempreren.

Neem een mixer met garden en sla de eieren totdat ze licht van kleur worden. Voeg vervolgens de basterdsuiker toe en ga door met mixen tot er een dikke, glanzende massa ontstaat. Schep in stappen de gesmolten chocolade erbij. Zeef de bloem boven de kom en voeg ook het bakpoeder toe. Schep het geheel rustig voor elkaar.

Giet de mix in een ingevet bakblik (met bakpapier op de bodem). Klop de zuivelspread samen met de suiker tot een egale en gladde massa. Voeg het zuivelspread mengsel een beetje onregelmatig toe aan het bakblik. Het leukste effect krijg je door hier en daar een lepel op het browniebeslag aan te brengen. Pak vervolgens een satéprikker en laat het artistieke kind in je los: Steek de prikker in de brownie en trek lijnen, strepen en bochten door het beslag. Doe dit net zo lang tot jij denkt: Dit ziet er tof uit! Plaats de brownie vervolgens in het midden van de oven. Bak gedurende 35 minuten. Test de gaarheid door een satéprikker in de brownie te stekken. Deze is gaar als er nog wat vochtige kruimeltjes aan het stokje blijven plakken (dus niet helemaal droog).

dsc_3691_15646975084408335063714034312789.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: