Ik had al meegedaan met de American (thick) cookie challenge, maar ik kon het niet laten om nog een recept te maken: Chocolade Hazelnoot Cookies.Heerlijk knapperige koeken met stukken chocolade en hazelnoot: daar wordt je toch ook blij van? Naast het feit dat koekjes lekker zijn en relatief makkelijk om te maken, kun je tegelijk ook heel creatief zijn. Uiteindelijk kun je een koekje zo ingewikkeld maken als je zelf wilt.

Voor ongeveer 18 koeken :
Voor het deeg
> 250 gram (patent) bloem
> 200 gram licht bruine basterdsuiker
> 175 gram roomboter (kamertemperatuur)
> 45 gram custardpoeder
> 10 mL citroensap
> 8 gram bakpoeder
> 7 gram citroenrasp
> 5 mL vanille extract
> 5 gram (1 tl) bakingsoda
> 2,5 gram (0,5 tl) (bakkers)zout
> 1 ei

Voor de vulling
> 200 gram pure chocolade druppels
> 150 gram hazelnoten

Bakgereedschap
> Mixer met bisschopshaak/vlinder
> Mengkom
> 2 bakplaten met bakpapier
> Koelkast (ruimte nodig voor 2 bakplaten)
> Oven
> Eventueel ijsboltang of anders 2 lepels

Bereiding
Draai de boter samen met de suiker tot een mooie gladde massa. Voeg vervolgens het ei toe en meng het geheel nog even door. Meng intussen de overige ingrediënten  voor het deeg met elkaar. Voeg de droge ingrediënten rustig toe aan het suiker/boter mengsel. Hak de hazelnoten in stukken. Draai alles goed door en voeg als laatste de chocoladedruppels en de hazelnoten toe en kneed door tot je een egaal en zacht deeg hebt.

Nu is het altijd lekkerder om koekdeeg te laten koelen voor je het gaat bakken. Normaal gesproken zou ik dit nu doen (na het mengen), maar dit keer heb ik eerst de koeken vorm gegeven. Pak nu 2 bakplaten en plaats hierop bakpapier. Verdeel nu het deeg per bakplaat met een ijsboltang of 2 lepels (als je geen ijsboltang hebt). Je kunt het natuurlijk ook met de hand doen. Zorg dat je 9 koeken/bollen op een bakplaat hebt. Als je 2 lepels of je handen gebruikt, zorg er dan wel voor dat je bollen maakt, het moeten tenslotte dikke koeken worden. Om te voorkomen dat je koekbollen krijgt druk je de bollen een klein beetje plat. Zet de bakplaten nu 90 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven op tijd voor op 200°C. Plaats de bakplaten vanuit de koelkast in de oven en bak de koeken gedurende 15-20 minuten tot ze mooi goudbruin kleuren. Laat ze afkoelen op de warme bakplaat.

DSC_3835

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: