Kaassstengels zijn atijd een hit bij een verjaardag of bbq. Elke feestje kan. Met een knapperige bladerdeegbasis en kaas kun je niet mis slaan. Voeg daar kerrie en oregano aan toe en je hebt een heerlijk hartige snack die moeilijk te weerstaan is. Makkelijk zelf te maken en oneindeloos mee te combineren.

Mandy and more organiseerde wederom een swiepswoepswap, waarbij je een recept maakt van de blog van een andere (food)blogger. Weer een andere blogger maakt dan ook een recept van jou. Je mag het recept exact namaken, maar er ook je eigen draai aan geven. Dat laatste vind ik altijd super leuk om te doen. Ik kreeg in de maand april als ‘lootje’ Keukenbloem toegewezen. Op haar site vind je het recept “kaasstengels”. Ik heb hier enkel kerrie aan toegevoegd. Je kunt je hierin natuurlijk helemaal uitleven. Alle kruiden en soorten kaas zijn mogelijk. Wat maak jij?

Ingrediënten voor ongeveer 20 stuks
> 1 rol vers bladerdeeg
> 1 ei (geklutst)
> 100 gram geraspte kaas
> kerrie naar smaak
> oregano naar smaak

Bakgereedschap
> Oven met bakplaat

Bereiding
Je kunt natuurlijk je eigen bladerdeeg maken, maar het verse bladerdeeg uit de suermarkt is hiervoor ook uitermaten geschikt. Verwarm de oven voor op 220˚C. Rol de lap bladerdeeg uit en bestrijk deze met het losgeklopte ei. Stooi vervolgens (naar smaak) kerriepoeder en oregano over de plak. Nu kun je het deeg snijden. Je kunt de stengels zo lang maken als je zelf wilt, maar een breedte van 1,5 a 2 cm is wel ideaal. Bestrooi je stengels met geraspte kaas (ik heb jong belegen gebruikt) en druk het geheel een beetje aan.  Leg de stengels een beetje uit elkaar op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak de kaasstengels in 15 minuten gaar.

DSC01427

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: