Dulce de leche is lekker voor zo (om te snoepen) en ideaal als vulling tussen koekjes of taarten. Het is ook lekker als onderdeel van mouse, vla en andere vullingen. Heb je over? Ik kreeg de volgende tip van een collega: doe het in de koffie in plaats van suiker. Klinkt vreemd, maar viel absoluut niet tegen!

Ingrediënten voor 3 potjes van 220ml
> Blik gecondenseerde melk
> Gemalen vanille

Bakgereedschap
> Pan (en warmtebron)

Bereidingswijze
Dit is zonder twijfel geen recept. Verwijder het etiket en de lijmresten van het blik gecondenseerde melk. Vul een pan met water en plaats het blik er in. Kook het gedurende 3 uur. Zorg hierbij dat het blik altijd helemaal onder water staat, anders kan het ontploffen.

Laat het blik helemaal afkoelen. Ik raad aan om meerdere blikken tegelijk te koken, aangezien ze gesloten hun houdbaarheid behouden. Dat betekend dat je altijd een blik ‘stand by’ hebt. Ga je de dulce de leche gebruiken? Ik vind het erg lekker om er een halve theelepel gemalen vanille aan toe te voegen. Ik roer het er simpelweg doorheen en bewaar de dulce de leche voor max 2 weken in de koelkast.

1 Comments on “Dulce de Leche met vanille”

  1. In Laos en Thailand kreeg ik het altijd in de koffie. Gewoon wit, niet gekarameliseerd. Vond ik heel lekker, ik drink het nu thuis ook geregeld zo.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: