Deze soft centre cupcakes zijn makkelijk uit te delen en te maken. Optioneel decoreer je ze met een crème. Soft centre? Ja, deze amandel cupcakes met vanille bestaan uit 2 soorten beslag. In het midden zit een combinatie van cakebeslag en banketbakersroom. Hierdoor krijg je een smeuig middendeel van je cupcake.

Ingrediënten voor 18 cupcakes
Voor het beslag
> 350 gram bloem
> 240 gram fijne suiker
> 200 gram banketbakkersroom
> 200 gram amandelspijs
> 10 gram vanille suiker
> 5 eieren
> 1-2 gram zout
> 1 vanille stokje (alleen zaad)

Voor de banketbakkersroom
> 250 mL volle melk
> 35 gram suiker
> 25 gram custardpoeder (of roompoeder)
> half vanillestokje

Bakgereedschap
> Mixer met vlinder/bisschop
> Oven
> Cupcakevorm
> Cupcakepapiertjes
> Bakspray
> Mengkom
> Steelpan (en warmtebron)
> Garde
> Bord of plaat
> Vershoudfolie

Bereiding
Voor de banketbakkersroom
Snij het halve vanille stokje door in de lengte. Verwijder met je duim het merg. Verwarm 200 ml van de melk in een steelpan op het vuur. Voeg het vanille merg en het stokje hieraan toe. Meng ondertussen de custard met de suiker en roer deze goed door elkaar. Voeg hier de rest van de melk (50 mL) aan toe en roer dit tot een glad geheel. Het is belangrijk om alle klontjes eruit te hebben.

Wanneer de melk kookt voeg je een flinke scheut toe aan het custard mengsel. Roer dit vervolgens goed door. Voeg tot slot dit verdunde custardmengsel toe  aan de warme melk en breng deze weer aan de kook onder constant roeren. Dit zorgt ervoor dat de room niet aankoekt of aanbrand. Laat de room ongeveer 3 minuten zachtjes pruttelen, terwijl je blijft roeren.

Haal de pan van het vuur en stort de banketbakkersroom op een plaat of bord uit. Dek deze vervolgens af met huishoudfolie om velvorming te voorkomen. Laat de room afkoelen voor je deze verder gebruikt of verwerkt. Laat het vanille stokje ook tot dat punt zitten. Deze kan al die tijd nog smaak afgeven aan je room.

Voor het beslag
Meng in een mixer de fijne suiker, vanille suiker en boter tot een geheel Voeg vervolgens een voor een de eieren toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei, tot het vorige ei opgenomen is. Wanneer alles goed gemengd is, voeg je de bloem en het zout toe. Mix nu alles tot een glad beslag.

Verwarm je oven voor op 170°C en zet een cupcakevorm klaar en plaats hier cupackecups/papiertjes in. Pak nu een schone kom en meng de amandelspijs (in kleine stukjes) samen met de banketbakkersroom. Doe dit met zo lang tot je een egaal mengsel hebt, zonder klontjes. Voeg 200 gram van het eerder gemaakte cupcake beslag toe aan het amandelspijs/banketbakkersroom mengsel. Meng dit goed door en zet het even opzij.

Verdeel het cupcake beslag (het eerst gemaakte beslag) over de 18 vormpjes. Verdeel vervolgens het amandelspijs/banketbakkersroom beslag over de 18 vormpjes. Het makkelijkste is om het amandelspijs/banketbakkersroom beslag in een spuitzak te doen en in het midden van elke cupcake te spuiten. Bak de cupcakes in 20 minuten gaar met de hete lucht stand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: