Panna cotta van kokosmelk met een mango passievruchtcoulis. Normaal eet ik nooit toetjes, maar soms heb je gewoon zin in een toetje.  Deze romige panna cotta zal een mooie afsluiter zijn van elke maaltijd

Panna cotta is van oorsprong een Italiaans toetje dat gemaakt word met room. Ik ben gek op de smaak van kokos en bedacht me dat het ook mogelijk moest zijn om panna cotta te maken met kokosmelk. Dit werkt echt uitstekend. 

Vaak zie je dat met panna cotta serveert met rood fruit. Dit kan vers zijn of in de vorm van een compotte of coulis. Ik koos ervoor om een coulis van mango en passievrucht te maken omdat die combinatie ten eerste heerlijk is en ten tweede het ‘zuurtje’ de vettigheid van de panna cotta een beetje compenseert. 

Ingrediënten voor 4 porties
Voor de panna cotta
> 400 mL kokosmelk
> 100 gram witte basterdsuiker
> 25 ml limoensap (sap 1 limoen)
> 6 gram bladgelatine
> 2 stengels sereh (citroengras, te koop bij de toko)

Voor de mango-passievruchtcoulis
> 200 gram mango
> 10 gram poedersuiker
> 3 passievruchten

Bakgereedschap
> Steelpan met hittebron
> Zeef

Bereiding
Voor de panna cotta
Zet de blaadjes gelatine te week in ruim, koud water. Doe dit voor minimaal 15 minuten, maar liever een paar uur of zelfs overnacht. Snij de sereh stengels in 3 of 4 grove stukken en kneus ze door er met de botte kant van een mes op te slaan. Hierdoor komen de smaken beter vrij. Doe de sereh samen met de kokosmelk in een steelpan en breng het geheel aan de kook. Laat het 10 tot 15 minuten zachtjes pruttelen zodat de sereh goed zijn smaak kan afgeven.

Haal de pan van het vuur en voeg de basterdsuiker toe. Blijf roeren totdat deze helemaal is opgelost. Voeg vervolgens de limoensap toe en roer ook deze goed door. Pak nu de blaadjes gelatine erbij en schut deze uit zodat het meeste water eraf is (niet helemaal uitknijpen!) en doe deze ook in het pannetje. Meng tot de gelatine geheel is opgelost. Haal de panna cotta over een zeef en verdeel hem over 4 glaasjes. Laat afkoelen en zet vervolgens in de koelkast om op te stijven. Let op: dit duurt lang. Reken op een uur of 5 minimaal.

Voor de mango-passievruchtcoulis
Snij de mango in stukjes en pureer deze samen met de poedersuiker. Snij de passievruchten open over de lengte en lepel deze uit. Meng de mango met de passievrucht en haal het mengsel over een zeef. Gooi de zaadjes weg en zet de coulis tot gebruik in de koelkast.

Haal de panna cotta een half uur voor serveren uit de koelkast zodat deze een beetje op temperatuur kan komen. Verdeel de mango-passievruchtcoulis over de glaasjes en garneer eventueel met een klein blaadje munt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: