Deze Brownies zijn voor de chocohollics onder ons. Ze hebben een heel rijke chocoladesmaak en een zachte structuur. Als je een chocolade fan kent, maak een keer deze brownies voor je en ze!

Brownies zijn voor mij een van de lekkerste chocolade baksels. Toch ben ik zelden tevreden als ik ergens een brownie koop. Dit komt omdat de in de winkel verkrijgbare varianten vaak veel te droog zijn en meer op cake lijken. Soms heb je juist het andere uiterste, dan lijkt het weer of je een blok boter eet. Deze brownies zijn niet droog, maar ook niet vet en hebben een heerlijk diepe chocoladesmaak. 

Ingrediënten
Voor het beslag
> 450 gram pure chocolade (minimaal 70%)
> 250 gram boter
> 250 gram donkerbruine basterdsuiker
> 80 gram bloem
> 3 eieren
> 1,5 tl bakpoeder

Bakgereedschap
> Mixer met garde
> Bakblik 20x30cm
> Bakpapier
> Mengkom
> Magnetron
> Zeef
> Oven

Bereiding
Verwarm de oven voor op 165ºC. Breek 450 gram chocolade in kleine stukken en smelt deze samen met de boter in de magnetron: Zet de magnetron op de hoogste stand en smelt de chocolade in stappen door deze steeds maximaal 20 sec. te verwarmen, door te roeren en opnieuw te verwarmen. In dit artikel vertel ik je meer over de mogelijkheden van chocolade smelten en tempreren.

Neem een mixer met garden en sla de eieren totdat ze licht van kleur worden. Voeg vervolgens de basterdsuiker toe en ga door met mixen tot er een dikke, glanzende massa ontstaat. Dit mag echt wel een paar minuten duren. Schep in stappen de gesmolten chocolade erbij. Zeef de bloem boven de kom en voeg ook het bakpoeder toe. Schep het geheel rustig door elkaar.

Giet de mix in een ingevet bakblik (met bakpapier op de bodem) en plaats in het midden van de oven. Bak gedurende 35 minuten. Test de gaarheid door een satéprikker in de brownie te stekken. Deze is gaar als er nog wat vochtige kruimeltjes aan het stokje blijven plakken (dus niet droog).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: