Wie er aan patisserie denkt, denkt onlosmakelijk aan Frankrijk en Parijs. Samen met drie collega’s ben ik in het voorjaar naar Parijs geweest. Doel van deze trip: Inspiratie op doen, de lekkerste gebakjes en chocolade ontdekken en oppeuzelen. We hebben in anderhalve dag tijd, 11 verschillende zaken bezocht waar we wat gekocht hebben. Sommige stonden op een lijstje met ‘must visit’ en andere kwamen we toevallig voorbij.  Ik heb ze hier onder op een rijtje gezet voor je. Ik schrijf hier mijn persoonlijke ervaringen op en mijn mening over wat ik geproefd heb. Kan natuurlijk goed zijn dat je zelf andere ervaringen hebt. De prachtige foto’s zijn gemaakt door mijn collega Iris

La Pâtisserie Cyril Lignac
la-pâtisserie-cyril-lignac.jpgDe aller laatste zaak die we bezochten. Eigenaar en chef-kok Cyril Lignac jureert bij de Franse versie van ‘Heel Holland Bakt’. Dit is de favoriete zaak van Femke en mij. Er is veel zorg en aandacht besteed aan de verschillende producten en de smaakcombinaties zijn fenomenaal. Mijn favoriet is de “Tarte au Citron’’: Een hazelnoot zandkoekje met citroenroom en citroencompote. Afgewerkt met een plaat witte chocolade en versierd met een vanille-citroenglans. Als ik terug ga naar Parijs, staat hij bovenaan mijn ‘to go to’ lijstje.

Jean Paul Hevin (chocolade)
We liepen onverwacht tegen een zaak van Jean Paul Hevin aan. Hij heeft in Parijs vier winkels en staat bekend om zijn high-end chocolade. Femke en ik kochten hier samen een doos bonbons, welke we samen hebben gedeeld (ja, heus: alle bonbons doormidden). Zowel de chocolade als de vulling waren heerlijk. Zeker een adres waar ik vaker naartoe zal gaan (mocht ik weer in Parijs zijn).

le-chocolat-alain-ducasse.jpgLe Chocolat Alain Ducasse (chocolade)
W.O.W. of anders gezegd: Wat Ongelofelijk Werelds! Textuur, geur en smaak: alles klopt hier. Ben het meeste fan van zijn praliné. De notensmaak komt geheel tot zijn recht omdat deze gecombineerd is met chocolade welke de nootsmaak geheel tot zijn recht laat komen. Zeker een adres waar ik vaker chocolade zal halen.

Laduréeladurée.jpg
Voor ons de absolute nummer een in macarons. Zeer diverse smaken en uitgebreide keuze. Maar bovenal de bite: Beetje stevig en chewey: precies zoals ik ze het aller lekkerste vind.

Café Pouchkine
We wilde hier neerstrijken voor een kop warme koffie en wat lekkers, maar het was zo ontzettend druk, dat we in plaats daarvan wat gekocht hebben. We hebben dit meegenomen naar de hotelkamer waar we samen ons tegoed hebben gedaan aan deze lekkernijen en lekker: dat waren ze zeker.

Hugo & Victor
Mooie verhalen over gehoord maar toch een beetje teleurgesteld. De twee gebakjes waren oke, maar niet heel bijzonder. Ik had echter ook verse spekjes (dus marshmallows) gekocht. Hierin zag je het vanille merg en de smaak was subliem!

Pierre Hermé
pierre herméOnmiskenbaar goede macarons. Deze waren iets minder van textuur dan die van Laduree, maar zeker erg goed. We hebben getwijfeld om nog iets anders te kopen, maar als iemand bekend staat om zijn macarons, dan koop je toch geen muesli?

Sebastien Gaudard (ook chocolade)
Hier hebben we gezetten met een goede kop thee en een heerlijk gebakje. Was zeer smakkelijk en ook de bonbons die ik hier gekocht heb waren erg lekker.

Maison Aleph
maison alephHier was Femke helemaal weg van. Een combinatie van Midden-Oosterse gebakjes met verfijnde ingrediënten en een Franse twist. Nu ben ik niet zo thuis in deze zoetigheden, maar Femke is net zo flavor obsesed als ik en zij is einde van het jaar zelfs nog eens teruggegaan naar Maison Aleph. Een echte aanrader voor een ieder die eens wat ander wilt.

Michalak
Hier had ik zulk goede verhalen over gehoord: Dacht hier moet in naar toe. Heb hier een gebakje gekocht dat ik heb gedeeld. Eerlijk: het was lekker en goed, maar viel tegen omdat het gewoon niet zo spannend was als ik had verwacht. Het zag er allemaal heel modern uit en dat botste wat mij betreft met de traditionele smaken.

Foucade
Deze zaak serveert glutenvrije gebakjes. Femke en ik hebben hier samen twee gebakjes gekocht. Later hebben we deze gedeeld en onze meningen waren zeer verschillend. Femke was onder de indruk van de texturen en smaken. Ik heb er een niet opgegeten, Ik vond het niet zo geslaagd.

groepsfoto

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: