Bij mij op het werk vinden ze koekjes en snacks gemaakt met bladerdeeg ontzettend lekker. Ik woon in Duitsland en Arnhemse meisjes kennen ze niet. Een snel gemaakt en makkelijk koekje waarvan mijn collega’s enorm onder de indruk waren. 

Op internet kom je diverse snelle recepten met bladerdeeg tegen. Stiekem hoop ik dat natuurlijk dat je mijn recept thuis gaan uitproberen en zelf bladerdeeg maakt. Maar ik heb er ook iet altijd tijd voor dus daarom heb ik bij dit recept gekozen om ook de optie voor kant en klaar bladerdeeg geven naast eigen gemaakt bladerdeeg.

Ingrediënten
> Bladerdeeg  kant en klaar 270 gram
of
> 1/2 keer mijn bladerdeegrecept 
> 1/2 ei losgeklopt
> Grove kristalsuiker (ongeveer 60 gram)

Bakgereedschap
> Oven
> Deegroller
> Bakkwastje
> Ronde steekvorm Ø7,5cm
> Bakpapier

Bereiding
Als je zelf bladerdeeg maakt:
Maak het bladerdeeg helemaal volgens het recept. Leg het voor je neer en bestrooi het bladerdeeg met de gemalen kaneel en anijs. Wrijf de kruiden met je handen een beetje in het deeg. Rol het vervolgens met een deegroller het bladerdeeg uit tot een plak van ongeveer 0,5cm dik. Gebruik hierbij een klein beetje bloem om te voorkomen dat je deeg plakt, maar niet te veel.

Als je kant-en-klaar bladerdeeg koopt:
Haal de rol verse bladerdeeg uit de verpakking en verwijder het bakpapier. Vouw de plak dubbel en druk dit aan. Vouw de plan nogmaals dubbel en druk het bladerdeeg weer aan. Vouw het bladerdeeg een derde (en laatste keer) dubbel en druk goed aan.  Leg het bladerdeeg voor je neer en bestrooi het bladerdeeg met de gemalen kaneel en anijs. Wrijf de kruiden met je handen een beetje in het deeg. Rol het vervolgens  met een deegroller het bladerdeeg uit tot een plak van 0,5cm dik. Gebruik hierbij een klein beetje bloem om te voorkomen dat je deeg plakt, maar niet te veel.

En nu verder:
Verwarm de oven voor op 200˚C en bereid een bakplaat voor met bakpapier. Klop een ei los (je hebt niet het hele ei nodig). Steek met de ronde steekvorm zo veel mogelijk rondjes uit. Doe dit zo dicht mogelijk bij elkaar, want je kunt het deeg niet opnieuw uitrollen. Bestrijk de koekjes met het losgeklopte ei.

Leg de grove suiker op een bordje en druk de met ei bestreken kant in de suiker.  Leg ze daarna op de bakplaat.  Bak deze Arnhemse meisjes in de oven in 10-15 minuten goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster vervolgens helemaal afkoelen.

Arnhemse Meisjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: