Candybars zijn naturlijk ontzettend populair, maar ik wist niet dat dadels met chocolade net zo lekker zijn! Ik kreeg van een collega een zakje en natuurlijk, zodra ze op waren, heb ik ze zelf gemaakt.

Ingrediënten
> 250 gram dadels (zonder pit)
> 250 gram chocolade (melk of puur)
> 15 gram poedersuiker
> 75 gram cacaopoeder

Bakgereedschap
> Pan (en warmtebron) of magnetron
> Kom voor chocolade
> Kom voor cacaopoeder mengsel
> Vork of sate/cocktail prikkers
> Tray met bakpapier of plastic folie

Bereiding
Smelt in de magnetron langzaam de chocolade. In dit artikel vertel ik je meer over de mogelijkheden van chocolade smelten en tempreren. Als je echt een dunne chocolade laag wilt, zoals bij een goede bonbon of chocolade zoen, kun je ervoor kiezen om je chocolade af te slappen met cacaoboter. Hiervoor smelt je de chocolade en de cacaoboter apart (omdat beide een andere smelttemperatuur hebben). Voeg ze tenslotte samen en meng ze goed door tot alle cacaoboter is opgenomen. Heb je geen cacaoboter in huis, dan kun je ook zonnebloemolie gebruiken. Hoeveel? Maximaal 5 procent van het totale gewicht. Waarom? Het vet verdunt de chocolade (smaak) en ook de krak verdwijnt. Ik heb ervoor gekozen om de chocolade niet af te slappen, want ik vind een dikke laag om de dadels heem wel lekker.

Maak een mensel van de cacaopoeder en de poedersuiker en roer dit goed door elkaar in een los bakje. Hierin kun je de dadels laten vallen als je ze door de chocolade hebt gehaald.

Moeilijk is dit natuurlijk niet; Als de chocolade de goede temperatuur heeft en goed getempereert is, kun je de dadels erdoor halen. Prik ze vast aan een prikker of gebruik een vork. Doe de dadels daarna in het cacaopoeder mongsel en zorg dat ze helemaal bedekt zijn. Leg ze op een bakpapier (of in de koelkast) om uit te harden.

Chocolade dadels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: