Niet de meest charmant uitziende cake, maar o wat is een Arretjescake met stroopkoeken lekker! De koeken zuigen zich vol met het cacao en boter mengsel, waardoor het een mooi stevige cake is.

Mandy van Mandyandmore organiseerde wederom een swiepswoepswap, waarbij je een recept maakt van de blog van een andere (food)blogger. Weer een andere blogger maakt dan ook een recept van jou. Je mag het recept exact namaken, maar er ook je eigen draai aan geven. Dat laatste vind ik altijd superleuk om te doen.

Volgens mij ga ik nooit ‘vroeg’ zijn met een swiepswoepswap. In Mei mocht ik iets maken van het blog van Lianne (de zoetekouw) en ik koos voor arretjescake. In plaats van theebisquitjes gebruikte ik stroopkoeken. Kleureffect is minder (stroopkoeken zijn volgezogen) maar smaakeffect is top!

Ingrediënten voor 1 cake (30 cm)
Voor de arretjes cake met stroopkoeken
> 450 gram stroopkoeken (12 koeken)
> 350 gram roombter
> 350 gram kristalsuiker
> 120 gram cacao poeder
> snuf zout

Verder nodig
> 200 gram Chocolade ‘rocks (of andere chocolade decoratie) voor op de cake (optioneel)
> Stroopkoek in reepjes ter decoratie voor op de cake (optioneel)

Bakgereedschap
> Cakeblik standaard maat (30 cm) bekleed met slagersfolie
> Steelpan + hittebron> Steelpan + hittebron
> Garde

Bereiding
Voor de arretjes cake met stroopkoeken
Bekleedt het cakeblik met slagersfolie. Je kunt ook bakpapier gebruiken.

Verkruimel de stroopkoeken. Doe dit gewoon met je handen. Zo krijg je niet te veel kruimels. Maak er gewoon kleine stukjes van, rond de 1,5 a 2,5 cm. Doe de boter in een (steel)pan en smelt deze. Voeg de suiker hier aan toe, en roer met de garde tot de suiker helemaal opgelost is in de boter. Voeg daarna de cacao toe en zorg ervoor dat je geen klontjes krijgt. Heb je die wel, roer ze dan met de garde kapot. Voeg de stukken stroopkoek toe en zorg dat alle koek bedekt is in een laagje cacao-boter mengsel.

Stort het mengsel in het cakeblik en druk he goed aan. Zorg ervoor dat de bovenkant een beetje recht is afgestreken. Snij een of 2 stroopkoeken in repen en druk deze in de bovenkant van de cake. Strooi tussen de stroopkoek repen chocolade rocks, hagelslag of een andere chocolade decoratie. Plaats de cake voor minimaal vier uur in de koelkast. Dit mag gerust overnacht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: