Mokka is een bijzondere smaakmaker. Deze mokkacrème op basis van banketbakkersroom is perfect voor een mokkataart. Je bepaald zelf hoe sterk je de ‘koffiesmaak’ wilt hebben. Ook kun je er heerlijk bonbons en gebak mee vullen. Daarnaast kun je hem natuurlijk ook gebruiken op cupcakes of als taartvulling. Omdat je geen botercrème gebruikt, maar banketbakkersroom is deze crème niet zo vet.

Ingrediënten:
Voor de banketbakkersroom
Wil je glutenvrije banketbakkersroom? Vervang dan de custardpoeder voor maizena en een eidooier (voor de kleur).
> 250 mL volle melk
> 35 gram suiker
> 25 gram custardpoeder (of roompoeder)
> 0,5 vanillestokje (optioneel)

Verder nodig
> Oploskoffie (espresso)

Bakgereedschap
> Steelpan (en warmtebron)
> Mengkom
> Bord of plaat
> Vershoudfolie

Bereiding:
Maak eerst banketbakkersroom. Snij het halve vanille stokje door in de lengte. Verwijder met je duim het merg. Verwarm 200ml van de melk in een steelpan op het vuur. Voeg het vanille merg en het stokje hieraan toe. Meng ondertussen de custard met de suiker en roer deze goed door elkaar. Voeg hier de rest van de melk (50 mL) aan toe en roer dit tot een glad geheel. Het is belangrijk om alle klontjes eruit te hebben.

Wanneer de melk kookt voeg je een flinke scheut toe aan het custard mengsel. Roer dit vervolgens goed door. Voeg tot slot dit verdunde custardmengsel toe aan de warme melk en breng deze weer aan de kook onder constant roeren. Voeg nu ook de oploskoffie toe. Doe dit door wat poeder op te lossen in een klein beetje water en dezs per halve theelepel door de room te mengen. Proef de room om te bepallen hoe intens je de koffiesmaak wilt hebben. Zorgt er intussen voor dat de room niet aankoekt of aanbrand. Voeg net zo lang oploskoffie toe tot je tevreden bent over de smaak. Laat de room ongeveer 3 minuten zachtjes pruttelen, terwijl je blijft roeren.

Haal de pan van het vuur en stort de mokkacrème op een plaat of bord uit. Dek deze vervolgens af met huishoudfolie om velvorming te voorkomen. Laat de mokkacrème afkoelen voor je deze verder gebruikt. Laat het vanille stokje ook tot dat punt zitten. Deze kan al die tijd nog smaak afgeven aan je room.

35,35,280,272.217377

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: