Havermout en koekjes gaan natuurlijk heel goed samen, maar wist je dat witte chocolade daarbij echt een sublieme toevoeging  is? Daarnaast zijn deze koekjes door kun korte bereidingstijd en baktijd ook nog eens super snel klaar! Onverwacht visite op komst? Ik zeg snel aan de bak!

Ingrediënten 
Voor ongeveer 20 koekjes
> 200 gram  havervlokken
> 180 gram boter (op kamertemperatuur)
> 180 gram bruine basterdsuiker
> 160 gram bloem
> 150 gram witte chocolade (callets of fijn gehakt)
> 2 eieren
> 4 gram (1 tl) bakpoeder
> 1,5 gram zout
> 0,5 tl speculaaskruiden

Bakgereedschap
> Mengkom
> Oven

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150˚C. Meng in een kom de suiker samen met de boter en het zout goed door. Ik doe dit het liefste met de hand, maar je zou ook een spatel of pollepel kunnen gebruiken. Voeg de eieren toe en meng weer goed door.

Meng de bloem met de bakpoeder. Voeg dit bakmeel vervolgens toe aan het botermengsel en werk dit door tot een goed gemengd geheel. Het mengsel is zeer plakkerig, maar dat is normaal. Doe de havermout en de kruiden bij het mengsel en meng dit goed door. Als aller laatste voeg je de witte chocolade callets toe en meng je deze nog een keer kort door. Het mengsel blijft plakkerig.

Pak een bakplaat met bakpapier. Verdeel de koekjes in 20 hoopjes van ongeveer gelijke grote en druk deze vervolgens plat. Bak de havermoutkoekjes gedurende 10-12 minuten op 150˚C. Laat de koekjes na het bakken afkoelen op de plaat.

wp-15800510141805182925195731392570.jpg

 

1 Comments on “Havermoutkoeken met witte chocolade”

  1. Pingback: Cowboy kano's met cocos, kaneel, pecan en choco chunks - Made from Scratch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: