Een Chocolade cheesecake met melk chocolade en pure chocolade afgewisseld. Met doorsnijden zou je een soort ‘koeienvlekken’ moeten zien, maar aangezien man hem mee heeft genomen naar zijn werk, kan ik daar geen foto’s van maken (of laten zien). Zeker geen ‘light’ taartje: cheesecake bomvol chocolade. Maar de smaak was (hoorde ik) vol romig met een diepe chocolade smaak.

Ingrediënten voor 1 taart van Ø 24cm
Voor het kruimeldeeg
> 120 gram boter
> 120 gram bloem
> 120 gram gemalen amandelen
> 110 gram fijne kristalsuiker
> 2 gram zout
> 1 tl citroenrasp

Voor de bodem
> 1x bovenstaand kruimeldeeg recept
> 65 gram boter

Voor de cheesecake vulling:
> 600 gram Philadelphia naturel (2 grote bakjes)
> 400 gram crème fraîche
> 200 gram melk chocolade
> 200 gram pure chocolade
> extra chocoladekrullen (of hageslag) ter decoratie

Bakgereedschap
> Springvorm van Ø 24cm
> Mixer met garde
> Oven met bakplaat en bakpapier
> Mengkom
> Acetaatfolie (optioneel)
> Magnetron met hittebestendig bakje
> Sateprikker

Bereiding
Voor het kruimeldeeg
Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng de vaste boter samen met de basterdsuiker en een beetje zout kort door. Voeg de bloem, gemalen amandelen en citroenrasp toe. Meng dit alles tussen je vingertoppen tot een soort los en kruimelig deeg. Bak deze kruimels vervolgens gedurende 15 minuten gaar op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze helemaal afkoelen.

Voor de bodem
Pak een springvorm Ø 24cm (met bakpapier op de bodem) en bedek de randen met acetaatfolie. Verkruimel eventueel de gebakken kruimel nog iets verder. Smelt de boter in een pannetje en voeg de kruimels hier aan toe. Roer ze goed door tot alle koekjes een beetje vochtig zijn met vet. Pak de springvorm en stort hierin het koekmengsel. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en druk het geheel goed aan met de bolle kant van een lepel (of je handen). Zet de springvorm vervolgens in de koelkast om uit te harden.

Voor de vulling
Je maakt 2 verschilldende  vullingen (een van melk chocolade en een van puur).  Begin met het smelten van de melk chocolade voor de vulling. Dit kan au-bain- marie of in de magnetron. In dit artikel vertel ik je meer over de mogelijkheden. Zet de chocolade even opzij (je hoeft deze niet te tempereren).

Doe de helft van de Philadelphia en de helft van de crème fraîche in een andere kom en klop deze (eventueel met de hand), samen met de helft van de suiker los. Doe hier de gesmolten chocolade bij. Meng hierbij goed en een beetje snel (de chocolade word langzaam harder en is dan lastiger te mengen). Zet de mellk chocolade vulling even opzij en gebruik de rest van de ingredienten (de andere helft) om de pure chocolade vulling te maken.

Assemblage
Pak de springvorm met koekbodem uit de koelkast. Met een lepel  kun je nu om en om melk- en pure chocolade vulling aanbrengen. Doe dit in lagen. Bedek eerst de hele bodem met een soort dambort structuur, al hoevel de vlakken niet zo strak te zijn. Plaats vervolgens melkchocolade vulling op de pure chocolade vulling en andersom. Ga zo door tot alle vulling op is.  Bedek de bovenkan met chocoladekrullen of hagelslag. Plaats de taart in de koelkast en laat deze minimaal 3 uur opstijven. Verwijder de springvorm en de acetaatfolie voor serveren.

DSC00618

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: