Ja je leest het goed; Een recept voor Vanilla, White Chocolate Amarena Cherry Cookies! Knapperige koekjes zijn lekker, maar de zachte, dikke Amerikaanse stijl koeken zijn natuurlijk ook heerlijk.

Ik ben van mening dat Nederlanders echte koek-eters zijn. Bij de koffie hoort een koekje, terwijl hier in Duitsland een stuk taart (kuche) de standaard is. Gelukkig voel ik me een echte koekjes bakker, want ik heb speciaal voor de uitdaging deze lekkere, zachte koeken bedacht met mooie vanille, heerlijke zoete gesuikerde amarenen kersen en witte chocolade.

Voor ongeveer 18 koeken :
Voor het deeg
> 250 gram (patent) bloem
> 200 gram witte basterdsuiker
> 170 gram roomboter (kamertemperatuur)
> 50 gram custardpoeder
> 50 gram vanille(basterd)suiker
> 1 vanille stokje (merg)
> 8 gram bakpoeder
> 5 mL vanille extract
> 5 gram (1 tl) bakingsoda
> 2,5 gram (0,5 tl) (bakkers)zout
> 1 ei

Voor de vulling
> 175 gram bakvaste pure chocolade druppels
> 175 gram gesuikerde amarenen kersen (droog)

Bakgereedschap
> Mixer met bisschopshaak/vlinder
> Mengkom
> 2 bakplaten met bakpapier
> Koelkast (ruimte nodig voor 2 bakplaten)
> Oven
> Eventueel ijsboltang of anders 2 lepels

Bereiding
Draai de boter samen met de suiker tot een mooie gladde massa. Voeg vervolgens het ei toe en meng het geheel nog even door. Meng intussen de overige ingrediënten voor het deeg met elkaar. Voeg de droge ingrediënten rustig toe aan het suiker/boter mengsel. Halveer de gesuikerde kersen. Draai alles goed door en voeg als laatste de chocoladedruppels en gesuikerde kersen toe en kneed door tot je een egaal en zacht deeg hebt.

Nu is het altijd lekkerder om koekdeeg te laten koelen voor je het gaat bakken. Normaal gesproken zou ik dit nu doen (na het mengen), maar dit keer heb ik eerst de koeken vorm gegeven. Pak nu 2 bakplaten en plaats hierop bakpapier. Zorg dat je 10 koeken/bollen op een bakplaat hebt. Dit komt neer op bollen van ongeveer gram. Als je 2 lepels of je handen gebruikt, zorg er dan wel voor dat je bollen maakt, het moeten tenslotte dikke koeken worden. Om te voorkomen dat je koekbollen krijgt druk je de bollen een beetje plat. Zet de bakplaten nu 90 minuten in de koelkast.

Verwarm de oven op tijd voor op 200°C. Plaats de bakplaten vanuit de koelkast in de oven en zet de oven na 4 minuten bakken dan terug naar 180°C en bak ze nog 5 minuten (9 minuten in totaal). Dit verschilt natuurlijk een beetje per oven. Na 9 minuten bakken lijken en voelen de koeken nog niet gaar! Ze voelen erg zacht. Laat ze afkoelen op de warme bakplaat. Als je ze langer bakt, zullen de koeken hard worden (zonde!) Zelf vind ik de koeken het lekkerste als ze helemaal afgekoeld zijn en de chocolade weer hard is. Kun jij zo lang wachten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: