Pinky’s. Op Instagram heeft deze foto’s al de nodige likes en complimenten opgeleverd. Nu volgt dan eindelijk het recept. Ik heb de Pinky bedacht als zusje van de brownie en de blondie. In de Pinky zit dan ook roze chocolade. Maar zijn mooie kleur heeft hij te danken aan een combinatie van drie rood/roze ingrediënten.Naast Ruby Chocolade bevat deze Pinky namelijk ook rode biet en framboos.

Nu hoor ik je bijna denken: Wat!?! Rode biet? Ja zeker! Voor mijn derde bak-uitdaging had ik bedacht dat ik mezelf wederom wilde leren om creatiever te zijn en meer te experimenteren. Dit is me bij mijn vorige uitdaging: Hollandsche Glorie namelijk wel erg goed bevallen. Nu naderde de zomer vol met groente en fruit en na wat instagram vragen besloot ik om voor deze uitdaging over te schakelen op bakken met groenten en fruit: Een Groenten en Fruit Bakgeval.

Nu kwam als groente de biet voorbij als kandidaat. Ik ervaring met rode biet in combinatie met chocolade (beloof later dit jaar nog een recept met jullie te delen). Onverwacht als het klinkt is die combi erg lekker. In mijn achtertuin oogst ik op dit moment veel frambozen. In combinatie met het feit dat ik nog weinig heb gemaakt met de nieuwste chocolade, planten het zaadje voor deze Pinky. Het eerste baksel was wat vettig en te cake achtig, maar met deze versie ben ik helemaal blij! Hij is het mooist van kleur als hij nog warm is. Als je hem in de koelkast bewaard, wordt hij wat donkerder.

Ingrediënten
Voor het beslag
> 150 gram boter
> 110 gram rode bietjes (geschild gewicht)
> 110 gram bloem
> 100 gram ruby RB1 chocolade (Callebaut)
> 75 gram verse frambozen
> 60 gram witte basterdsuiker
> 50 gram frambozenpuree
> 3 eieren
> 1,5 tl bakpoeder
> 1tl vanille extract
> Snufje zout

Voor de afwerking
> 50 ruby RB1 chocolade (Callebaut)
> 15 gram gevriesdroogde framboos (gemalen)

Bakgereedschap
> Mixer met bisschopshaak/vlinder
> Bakblik 20x30cm
> Bakpapier
> Mengkom
> Magnetron
> Zeef
> Oven

Bereiding
Voor het beslag
Verwarm de oven voor op 170ºC. Pureer de bieten samen met de hele frambozen en de frambozenpuree tot een gladde massa.

Breek de 110gram ruby chocolade in kleine stukken en smelt deze samen met de boter in de magnetron: Zet de magnetron op de hoogste stand en smelt de chocolade in stappen door deze steeds maximaal 20 sec. te verwarmen, door te roeren en opnieuw te verwarmen.

Neem een mixer met bisschophaak/vlinder en sla de eieren totdat ze licht van kleur worden. Voeg vervolgens de basterdsuiker toe en ga door met mixen tot er een dikke, glanzende massa ontstaat. Voeg de frambozen/bietenpuree toe aan het mengsel. Schep in stappen de gesmolten chocolade met boter erbij. Zeef de bloem boven de kom en voeg ook het bakpoeder toe. Schep het geheel rustig door elkaar.

Giet de mix in een ingevet bakblik (met bakpapier op de bodem) en plaats in het midden van de oven. Bak gedurende 25 minuten. Test de gaarheid door een satéprikker in de pinky te stekken. Deze is gaar als er nog wat vochtige kruimeltjes aan het stokje blijven plakken (dus niet droog).Laat de Pinky eerst 10 tot 15 minuten in de vorm afkoelen. Draai dan de vorm om op een rooster en laat de Pinky zonder bakvorm verder laten afkoelen.

Smelt in de magnetron langzaam de ruby chocolade voor de afwerking. In dit artikel vertel ik je meer over de mogelijkheden van chocolade smelten en tempreren. Vouw van bakpapier een cornetje en schep hier de gesmolten chocolade in. Vouw de cornet dicht, knip het puntje er af en versier de Pinky naar hartenlust. Tot slot een beetje gemalen gevriesdroogde framboos als ‘finishing touch’. In stukken snijden met een warm en vochtig mes. Geniet van je Pinky’s!

dsc_00656072905759482485239.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: